UDRUGA ALTERNATIVA

1968 Salvation If You Need - red and black vinyl

Drugo studijsko izdanje engleske četvorke službeno je ugledalo svjetlo dana 20. travnja 2021. godine, a snimljen je tijekom prošlog ljeta pod paskom Simona Jonesa (Ex – the Verve) i Jamesa Smitha koji su snimali i producirali najnovije izdanje nakon uspješnice “Ballads of the Godless” iz 2018. godine.

Spasenje u snimanju albuma uživo
Dan, Jimi, Bear i Sam glasna su, psihodelična stoner rock mašina iz engleskog Cheshirea koja je na okupu od 2013. godine. Već dobro poznati u domovini i šire, 1968 su dijelili binu s bendovima kao što su St. Vitus, Kadavar, Monolord, Elephant Tree i Valley Of The Sun. Njihova je filozofija jednostavna – Loud as Fuck, a uspješno su je demonstrirali na turnejama kroz Ujedinjeno Kraljevstvo, europske zemlje i Ameriku, gdje su u svibnju 2019. odsvirali tri datuma s veličinama kao što su John Garcia i Red Fang.


Loud, Heavy, Psychedelic Stoner Rock that swings srž je njihovog žanrovskog potpisa koji je itekako utkan i u DNK najnovijeg materijala. Posebnost albuma “Salvation If You Need” bilo je dvomjesečno snimanje uživo, u organskom okruženju koje je članovima šezdesetosme omogućilo prirodniji osjećaj svirke, naročito u doba pandemije koje je oskudijevalo mnogočime, a naročito live nastupima esencijalnim za riff majstore kao što su 1968. Prilike, točnije neprilike u kojima su se našli tijekom 2020. godine, što profesionalno, što privatno, ovjekovječili su u studiju u kojem je, kako kažu, uvijek spas – iz čega je proizašao i naslov albuma.

Vinil će biti dostupan za preorder putem hrvatskog labela No Profit Recordings.

 

Na novom se izdanju nalazi i cover “Guts” benda Budgie, pjesme s kojom je 1968 otvorio HRH Doom vs. Stoner 2018. godine i odlučio snimiti za svoj drugi album, kao i studijska verzija pjesme “Blackwing” koja se prvi put mogla čuti na albumu uživo snimljenom u kultnom “Whisky A Go Go” u Los Angelesu. Prvi singl s albuma “Eastern Wind” izlazi 20. ožujka 2021., dok cjelokupno izdanje izlazi i na vinilu za hrvatski label No Profit Recordings. Digitalno izdanje I CD će se moći kupiti na njihovom Bandcampu (https://1968band.bandcamp.com) dok će vinil biti dostupan preko No Profit Recordings (https://noprofitrecordings.bandcamp.com/) po cijeni od 22 Eura za crni vinil tiskan u 500 primjeraka ili 25 Eura za crveni vinil tiskan u 100 primjeraka.

Surađuj s nama

Napiši nam poruku