UDRUGA ALTERNATIVA

Jedan od najperspektivnijih psihodeličnih prog bendova današnjice, the Osiris Club, ne prestajeiznenađivati. Najavili su novi album, the Green Chapel, koji je originalno trebao biti objavljen 20. kolovoza putem Bad Elephant Music u digitalnoj i CD verziji, kao i dva vinyl izdanja putem No Profit Recordings. Novi album, zajedno s live albumom “Blazing Worlds – Live At Roadburn & Twicefold Of Kind”, bit će dostupan kao paket za sve ljubitelje vinila. Međutim, po zadnjim informacijama, Bad Elephant Music dao je izjavu da će album biti odgođen do 12. studenog. Doom-folk, psihodelija, prog i žanrovi koje the Osiris Club izmišlja glazbena su suština novog albuma. Uparili su dobro poznate utjecaje iz horora, SF knjiga, priča, filmova, klasičnog rocka i zvukova 60-ih s akustičnim gitarama, riffovima i Mellotronom kako bi otkrili nova glazbena područja i osvojili nove fanove.


Andrew Prestidge, bubnjar iz the Osiris Club izjavio je: “The Green Chapel” inspirirana je brojnim temama, uglavnom mitovima, legendama, folklorom i pričama o duhovima britanskih otoka. Na primjer, “Phantasm” je inspiriran kratkom pričom “Casting the Runes” M.R Jamesa. Singl “Moscow” za koji smo upravo objavili službeni video, ukorijenjen je u liku Rasputina iz svijeta “Hellboya” Mikea Mignole. Naravno, veliki utjecaj ima glazba sama po sebi. Bendovi poput Voivod, King Crimson, Cardiacs, rani Killing Joke, Black Sabbath, rani Genesi i Rush zauzimaju važan dio našeg puta. The Osiris Club premijerno je predstavio jednu pjesmu – “Phantasm” – na svom službenom Bandcampu, gdje su pred-narudžbe za CD već u funkciji. Vinilna verzija bit će objavljena putem pulskih No Profit Recordings, a datum izlaska je određen za kraj studenog. Predbilježbe za vinile počet će 20. kolovoza kada je album trebao biti službeno objavljen. No, to nije ni cijela stvar, jer


No Profit Recordings istodobno će prvi put na vinilu objaviti album “Blazing Worlds – Live At Roadburn & Twicefold Of Kind”. Albumi će se kupovati zasebno, ali i u paketu koji sadrži oba albuma po posebnoj cijeni. Album the Green Chapel bit će na zelenom vinilu a “Blazing Worlds – Live At Roadburn & Twicefold Of Kind” na srebrno/crnom vinilu. Oba će biti tiskana u 200 primjeraka, s ručnim numeriranjem što je lijep, izdavački detalj u svim No Profit Recording izdanjima. “Blazing Worlds – Live At Roadburn & Twicefold Of Kind” također će predstaviti novi ekskluzivni omot Andrewa Prestidgea i dvije bonus pjesme koje nisu dostupne u digitalnoj/CD verziji albuma.

Surađuj s nama

Napiši nam poruku