UDRUGA ALTERNATIVA

Rijetko kada se na hrvatskoj sceni pojavi tako osebujan lik kao što je bio Ivica Čuljak, znan i kao Kečer II, a još poznatiji kao Satan Panonski. Ivica je bio krajnje unikatna pojava na hrvatskoj sceni koja je ostavila traga ne samo u punku, već i na puno raznovrsnijoj paleti muzičkih pravaca. S glazbom je počeo u bandu Pogreb X s kojim je svirao mnoge pjesme koje je i kasnije koristio u karijeri.
Iako se uvijek izjašnjavao kao punker, albumi koje je objavio za života prije se mogu nazvati eksperimentalnima, nego klasičnim punk albumima. Na žalost, većina ljudi je njega gledala kao mazohističkog luđaka, a ne kao muzičara vrijednog pomnijeg promatranja, ali je to prilično daleko od istine. Ivica je bio krajnje inteligentna osoba, lucidna i svjesna stvarnosti oko sebe, a i mazohizam je bio krajnje krivo protumačen. Sam Ivica je izjavio: ” nije mazohizam, nego auto-agresija “. Usprkos svemu za života nije uspio skinuti sa sebe stigmu luđaka. Mučen incidentom iz prošlosti, mladost je provodio na relaciji psihijatrija Popovača – sloboda i u takvom okruženju stvara veći dio svog opusa koji se može naći na tri službena albuma i nekoliko neslužbenih live snimki.


 

 Bilo bi zanimljivo pratiti kako bi mu se ostatak umjetničkog života odvijao, no 27.01.1992. Ivica je poginuo u Vinkovcima. Ovi albumi su zamišljeni kao posveta i čovjeku i muzici koju je ostavio za sobom.
Da se dokaže kako je muzika koju je stvarao bila puno više od punka, na kompilacijama su sudjelovati bendovi u rasponu od klasičnog rocka, preko punka, metala, industriala, stonera, psychedelic rocks … Cijeli projekt je krajnje neprofitabilan i album su dostupni kao free download. Kroz službenu FB stranicu Oči U Magli pokušavamo predstaviti Ivicu u pravom svjetlu kroz linkove gdje ćete moći naći podatke o njegovom životu i radu. Vol. 2 sadrži 13 pjesama i 12 izvođača s područja ex-yu (Srbija, Bosna I Hrvatska).

 

 

1. My Pitbull Lucifer – Intro

2. Teror Terarij – Kiss My Cock

3. Negative Slug – Iza Zida

4. Nokti – Čaj Od Maka

5. Carver – Kamikaza

6. MRT – Oči U Magli

7. Bitumenske Sise – Beduin

8. Po’ Metra Crijeva – Odrežite Sise

9. Fonjatura Feat Superbata – Hard Blood Shock

10. Bolesno Grinje – Obdukcija

11. Bednja: Ti Ćeš Doći U Svojoj Moći (Vratit Ćeš Se Satane)

12. Dimitrije Beljanski – Tiho/Bajka

13. My Pitbull Lucifer – Outro

 

Surađuj s nama

Napiši nam poruku