UDRUGA ALTERNATIVA

Međunarodni centar za razvoj

Međunarodni centar za razvoj (eng. International Development Centre, dalje u tekstu: Centar) pokretač je projekata održivog razvoja s ciljem poticanja pozitivnih promjena velikog razmjera. Centar djeluje s ciljem teritorijalnog, profesionalnog, poslovnog i osobnog razvoja kroz educiranje,informiranje, umrežavanje, suradnju i projektiranje.

Udruga Informo iz Vodnjana  je koordinator Centra i zajedno s Općinom Fažana surađuje u njegovom svakodnevnom upravljanju i organizaciji aktivnosti.

Centar svoje ciljeve postiže kroz razvoj projekata na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini. Kako bi Centar mogao ostvarivati svoje ciljeve, u rad Centra uključeni su međunarodni partneri koji aktivno sudjeluju u njegovom razvoju: European Projects Association (Belgija), Out of the Box International (Belgija), Institute of Entrepreneurship Development (Grčka), Sophia – Ustanova za obrazovanje odraslih (Hrvatska), udruga Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana (Hrvatska), Centar za istraživačko novinarstvo (Hrvatska) , Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (Hrvatska), Udruga VISOKI JABLANI iz Rovinjskog sela (Hrvatska) i Udruga ALTERNATIVA iz Pule (Hrvatska)

 

CILJEVI CENTRA:

– stvaranje prikladnog okruženja za suradnju, umrežavanje i djelovanje<br>različitih profesionalaca

– poticanje razvoja kroz obrazovanje

– poticanje pokretanja inovativnih projekata kroz lokalnu i međunarodnu suradnju

– poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja

– razvoj demokratizacije i aktivnog građanstva

– promicanje volonterstva i provođenje volonterskih aktivnosti

– promicanje projekata i primjera izvrsnih praksi za lokalni, regionalni,

nacionalni europski i međunarodni razvoj

– pružanje podrške građanima, privatnim i javnim organizacijama te institucijama u svim fazama razvoja i provedbe projekata

– pronalaženje izvedivih praktičnih rješenja u skladu s potrebama korisnika, društva i tržišta

– razvoj, koordinacija i implementacija projekata i projektnih aktivnosti

Korisnici Centra su potencijalni, početnici i iskusni poduzetnici; nezaposleni – posebice ranjive skupine (mladi, žene, osobe s posebnim potrebama…); mladi; lokalna zajednica (djeca i odrasli); zaposlenici civilnog, privatnog i javnog sektora te donositelji odluka. Sve aktivnosti Međunarodnog centra za razvoj možete pratiti na ovdje na našoj stranici ili službenoj internetskoj stranici koordinatora centra udruge Informo

 

CHANGEMAKER'S FESTIVAL

Surađuj s nama

Napiši nam poruku